HR EN

O nama

RAZVOJ PROJEKATA

PROJEKTIRANJE

POSLOVNI CONSULTING

ORGANIZACIJA IZRADE URBANISTIČKUH PLANOVA

  • URBANISTIČKI PLANOVI (UPU)     

 

Tvrtka STIMAR je osnovana 1993. godine i već 22 godine je uključena u razvoj projekata za brojne domaće i strane investitore. Tijekom tog razdoblja bili smo angažirani  u realizaciji više od milijun m2 različitih nekretnina u Hrvatskoj  - poslovnih prostora, stanova, trgovačkih centara, hotela i raznih drugih. Naš lokalno orjentiran konzalting temeljen je na širokom znanju pravila i propisa u Hrvatskoj, iskustvu realiziranih projekata i modernim saznanjima što sve čini  STIMAR visoko efikasnim u razvoju projekata.

U tijeku smo poslova na razvoju stambene i poslovne zone po zelenom konceptu čija veličina budućih objekata prelazi 1,5 milijuna m2.

Naša misija je efikasno ostvarenje ciljeva investitora vodeći ga kroz sve zadane procedure i ujedinjujući najbolje djelovanje svih sudionika u projektu – investitora, arhitekata, projektanata instalacija, stručnjaka za okoliš, nadležnih upravnih i zakonskih tijela i institucija te budućih najmoprimaca ili vlasnika.

Osnovno usmjerenje tvrtke je konzalting i vođenje razvoja projekata uključujući ispitivanje potencijala lokacije, početna urbanistička i ekonomska rješenja za projekt te vođenje njegovog razvoja prema fazama do konačne realizacije. Posebno smo orjentirani na suradnju u organizaciji primjene urbanih pravila i regulative u raznim fazama projekta i koordinaciji nadležnih institucija i vlasti koje izdaju brojna mišljenja potrebna za razvoj projekta.

Kako bismo ostvarili ideje investitora na efikasan i provediv način osiguravamo brojne informacije iz raznih područja koje omogućuju investitoru da pronađe najbolje rješenje za svoj projekt na Hrvatskom tržištu. Usko surađujemo sa mnogo specijalista iz raznih područja projekta – urbanistima i arhitektima, pravnicma i odvjetnicima, financijskim i marketinškim stručnjacima te drugima.

Za svaki projekt formiramo grupu profesionalaca koji najbolje pokrivaju sve specijalne potrebe razvoja tog projekta.

Kao suosnivači Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj imamo cilj promovirati i primjeniti koncept zelene gradnje imajući na umu sadašnju situaciju, zakonsku regulativu i buduće poticaje sa strane zakonodavca kao i povećanu vrijednost  zelene zgrade za investitora i budućeg vlasnika ili najmoprimca. Put uvijek počinje prvim korakom – isto je tako i sa i zelenom gradnjom u Hrvatskoj.

Ponosni smo što smo konzaltingom i vođenjem projekta sudjelovali u izgradnji poslovne zgrade „Eurocenter“ ispred Gradske vijećnice koja je za sada jedini objekt u Hrvatskoj sa „Breeam“ certifikatom .